Garkuchnia: PŁONĄCY OMLET

Czasem prosta potrawa podnosi temperaturę bardziej niż piękna dziewczyna
Omlet

Gdy nad ranem wracasz zmęczony i zziębnięty do domu, powinieneś zjeść coś ciepłego i pożywnego, zanim wskoczysz do łóżka odsypiać całonocne balety. Przedstawiamy danie, które wykorzystuje ubogie zasoby męskiej lodówki, a jednocześnie jest w stanie rozgrzać cię, pożywić oraz (dzięki dużej ilości białka) ukoić poimprezowy ból żołądka.

SKŁADNIKI NA PŁONĄCY OMLET
- cztery jajka
- pół szklanki mleka
- posiekana natka pietruszki
- kolorowy pieprz
- sól
- spirytus
- masło

PRZYGOTOWANIE
Jajka wbij do miseczki i ubij trzepaczką do momentu, aż na powierzchni pojawią się niewielkie bąbelki. Posól i popieprz do smaku. Patelnię natrzyj masłem i dobrze rozgrzej. Teraz wylej rozbełtane jajka na patelnię i poczekaj 2–3 minuty, aż spód się zetnie. Przewróć omlet na drugą stronę, posyp pietruszką i znów poczekaj 2–3 minuty. Teraz skrop go obficie spirytusem i podpal. Smacznego!



Dodał(a): Hep Poniedziałek 22.08.2011