PIZZA Z SZYNKĄ I RUKOLĄ
Sos: pół puszki krojonych pomidorów, mały przecier pomidorowy, suszona bazylia, suszone oregano, szczypta cukru, sól i pieprz do smaku
Dodatki: ser mozzarella,
pomidorki cherry, rukola,
szynka parmeńska
Składniki sosu podgrzewaj
na małym ogniu aż zgęstnieje.
Rozsmaruj go na placku
i ułóż plasterki mozzarelli,
szynki parmeńskiej i pokrojone
na pół pomidorki. Wstaw
na kilka minut do piekarnika.
Po upieczeniu dodaj liście
rukoli. Nie żałuj jej – rukola
ułatwia trawienie potraw
ciężkostrawnych, chroni
przed nowotworami i zwiększa
odporność organizmu.
Dodatki: ser mozzarella,
pomidorki cherry, rukola,
szynka parmeńska
Składniki sosu podgrzewaj
na małym ogniu aż zgęstnieje.
Rozsmaruj go na placku
i ułóż plasterki mozzarelli,
szynki parmeńskiej i pokrojone
na pół pomidorki. Wstaw
na kilka minut do piekarnika.
Po upieczeniu dodaj liście
rukoli. Nie żałuj jej – rukola
ułatwia trawienie potraw
ciężkostrawnych, chroni
przed nowotworami i zwiększa
odporność organizmu.